Home
Spirituele Proeverij
Wat is EigenWijsheid
Energieën
Workshops
Wie is Anja(Andreá)
Agenda en prijzen
Adres & links

Energie en magnetiseren

 

Magnetiseren is werken met energie. Ieder mens, dier, plant en ding bestaat uit energie. We weten ook allemaal dat alles uit moleculen bestaat. Zo bestaat ook je lichaam uit moleculen oftewel zwevende energie. Moleculen veranderen steeds in ons lichaam, dus ook de energie die in, rond en op ons is.

 

Er zijn heel veel mensen die de energie ook kunnen voelen en gebruiken in hun dagelijkse leven. Zo zal een moeder waarvan een kindje is gevallen een hand leggen op de zere plek en wanneer iemand een ruimte binnen gaat waar zojuist een ruzie is geweest dan zal diegene dat direct aanvoelen.

 

In het eerste geval gebruiken we de energie uit onze handen en in het tweede geval gebruiken we de energie om ons heen om aan te voelen wat er aan de hand is.

 

Aura's en chakra's

In ons lichaam zit zeven lagen, dit wordt ook wel aangeduid als emotionele lagen. Om ons lichaam heen is een aura, deze bestaat ook weer uit zeven lagen. Dan hebben we ook nog op ons lichaam zeven punten die de chakra's genoemd worden. Daarnaast zijn er nog een aantal centrale punten, die ons lichaam bezit. Al deze lagen zijn met elkaar verbonden en zo komt het dat de één met chakra's werkt, de ander met aura's en weer een ander, zoals een psycholoog, met de emotionele lagen. Al met al werkt iedereen met energie.

  

Magnetiseren

Magnetiseren valt ook weer te verdelen in twee verschillend werkende energieën. Ten eerste helende energie: in de volksmond handoplegging of reiki genoemd. Daarnaast is er nog trance-energie. Dit klinkt misschien eng of apart, maar iemand die op een goede manier omgaat met energie zal het zelf gaan merken. Nadat hij of zij langer met magnetiseren bezig is dan zal men merken dat  trance-energie niets meer is dan je gedeeltelijk over te laten nemen door de energie om ons heen. Dit kan ook gebeuren door iemand van gene zijde, zoals wij een persoon zien of alleen door de grote energie. Dit laatste kan alleen vanuit een diepe trance. Door goede begeleiding is dit volkomen veilig.

 

De werking van magnetiseren

Allereerst is het de bedoeling, dat een ieder persoon zich zelf beter maakt; niemand kan je beter maken. Wel kan het helpen om je de juiste richting in te sturen en je lichaam te helpen zichzelf beter te maken. Er kan rust worden gebracht, waardoor deze persoon zich lekkerder voelt, zodat het helpt om de juiste weg te bewandelen. Er kan een laag niet goed stromen, waardoor het allemaal niet zo lekker loopt, of je kan geestelijk niet lekker in je vel zitten. Allemaal dingen die veranderd kunnen worden, waardoor je beter in je vel komt te zitten en het proces een andere wending neemt. Inzicht, pijn, keuzes, relaties, noem het maar op.

 

Intuïtie

Dan komen we vanzelf bij de intuïtie. Iedereen volgt wel eens zijn of haar gevoel in plaats van zijn hoofd. Eigenlijk zouden we dat altijd moeten doen; dan zouden er minder problemen zijn. 

 

Ons hoofd is ons verstand en geest.

Ons gevoel is onze intuïtie en onze gids. 

 

Iedereen heeft een levenspad. Ons gevoel zal ons altijd de juiste weg wijzen, maar ons verstand of geest, zal ons altijd in de weg zitten. Dit betekent dat als wij naar ons gevoel luisteren, we niet zullen oordelen, niet naar een ander hoeven te kijken en we altijd op het juiste moment het juiste voelen. Zodoende zijn er mensen die zeggen "ik wist het van tevoren" of "ik heb het aan zien komen". Op zo’n moment is iemand dicht bij zijn gevoel en zal hij of zij het ook altijd bij het rechte eind hebben.....

 

 

www.eigenwijsheid.eu  |  info@eigenwijsheid.eu